top of page
Gradient

Елена Анастасова
психолог, консултант, обучител

Казвам се Елена Анастасова и създавам този сайт, за да споделям личния си опит и знания с родителите, които се стремят да бъдат по-осъзнати и удовлетворени в своята родителска мисия и в отношенията със своите партньори и роднини.

Майка съм на две деца. Когато те се появиха в живота ми, осъзнах защо от малка мечтаех да стана майка. Децата са моето вдъхновение, моите най-големи учители, моят най-силен стимул да се развивам и израствам.

Те ме разсмиват редовно, понякога ме разплакват, понякога предизвикват у мен чувство на гордост, стимулират ме да си задавам безброй въпроси, да търся верните отговори … държат ме будна и все по-осъзната.

Родителството промени изцяло живота ми – в личен и професионален план.

Откакто станах съпруга и майка, моята ценностна система, моят ритъм на живот и приоритети се завъртяха в шеметен танц - понякога ритмичен, понякога буен и непредсказуем - танца на живота :)

Преди да стана майка и съпруга, бях на 100% уверена, че всичко знам и мога. Моята самоувереност се оказа въздух под налягане! :)

През годините допуснах и продължавам да допускам много грешки, но през цялото време не спирам да търся изход от задънените улици, да експериментирам, да изучавам с огромно желание всичко, свързано с темата за родителството, да изследвам нови и нови подходи.

 

През 2021 завърших магистратура по психология - ценна и дълго мечтана стъпка в професионалното ми развитие. Обучавам се за терапевт и както обичам да казвам: Най-доброто предстои!

От 2011 г. съм сертифициран обучител и водя тренинги за родители, по системата на Д-р Томас Гордън. Тези обучения са най-вдъхновяващото нещо, с което съм се занимавала. Позитивната промяна в семейните взаимоотношения ме стимулира да продължавам да изследвам в дълбочина човешките взаимоотношения.

От 2004 година, с огромна радост сбъдвам мечтите и визията си за бъдещето, като част от екипа на "Заедно - общуване за подкрепа и развитие", неправителствена организация, работеща за хармоничното израстване на децата на България и техните общности.

От 2017 до 2019 година бях част от екипа на предаването "Пътеки" по БНТ 1, в което водех своя авторска рубрика: "Осъзнатото родителство".

_HGS9232.JPG
bottom of page